Corien Eeltink

drs. Corien Eeltink

Verpleegkundig specialist (nurse practitioner)

Corien Eeltink (1961) werkt sinds 2004 als verpleegkundig specialist op de afdeling Hematologie van VUmc in Amsterdam. Binnen de poliklinische patiëntenzorg heeft zij twee aandachtsgebieden, namelijk veranderingen in seksualiteit bij kanker en de zorg voor de oudere patiënt met een hematologische ziekte.

Na het verschijnen van het handboek voor verpleegkundigen Kanker en Seksualiteit (2006) begon zij in 2007 aan een multicenter onderzoek naar de invloed van een hematologische maligniteit op seksualiteit bij patiënten en diens partner.

In 2007 ontving zij een Award voor het beste abstract met de titel: ‘Sexual dysfunctions during and after chemotherapy. Do patients want to know?’ tijdens de 24e Bijeenkomst van de European Bone Marrow Transplantation (EBMT) Group. Sinds 2008 is zij actief binnen de internationale onderzoeksgroep van de EBMT.

Voor het boekje 80 vragen over kanker en seksualiteit (2009) wat zij maakte samen met Daniela Hahn, psycholoog-seksuoloog in het Nederlands Kanker Instituut (NKI) wonnen zij de European Oncology Nursing Society’s Excellence in patiënt Education Award 2009.

In 2016 kreeg Corien de 8e Distinguished Merit Award van de European Bone Marrow Transplantation Nurses Group.