NVPO congres

NVPO congres

Op het 19e NVPO congres (16 maart 2012) in Utrecht gaf Florien Boele een presentatie over haar onderzoek naar de effectiviteit van een cursus voor partners van patienten met een hersentumor.  Laurien Buffart presenteerde de resultaten van een onderzoek naar lichamelijke activiteit van patiënten na behandeling van darmkanker.

We hadden 3 posterpresentaties: Anne-Marie Krebber over de effectiviteit van een begeleide zelfhulpcursus bij patiënten met hoofd-hals of longkanker met angst en/of depressie, Geertje laRiviere over RetinoQuest, en Sanne Lubberding over een kwalitatief behoefteonderzoek in kader van het OncoKompas project.

De workshop “Heel de mens, kennismaking met de psychologische interventies Life Review, Zingevingstherapie en Spirituele Autobiografie” die gegeven werd door Irma Verdonck, Joël Vos, GItta Kleijn, Nadia van der Spek, Lenneke Post en Kitty Knipscheer was een succes.  Er waren 35 deelnemers waaronder psychologen, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, creatief therapeuten en geestelijk verzorgers. Zowel de theorie als de praktische oefeningen werden door de deelnemers zeer gewaardeerd.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.