Fennetta van der Scheer

Drs. Fennetta van der Scheer

Fennetta van der Scheer werkt sinds oktober 2016 als klinisch logopedist bij de afdeling KNO / Hoofdhalschirurgie van het AmsterdamUMC.

Met haar achtergrond in de Neurolinguïstiek / Taalwetenschappen, waarin ze haar master in 2009 heeft afgerond, heeft ze gedurende haar carrière als logopedist en klinisch linguïst ervaring opgedaan in verschillende revalidatiecentra en als docent binnen de opleiding Logopedie. Sinds haar start bij het VUmc heeft ze haar toewijding gestoken in het verbeteren van de zorg voor patiënten met hoofd-halskanker. Aanvankelijk als klinisch logopedist en sinds 2023 ook als onderzoeker.

Haar onderzoek richt zich op het ontwikkelen en toegankelijk maken van zelfhulp oefenprogramma’s binnen de Nederlandse hoofd-halskankerzorg. Dit onderzoek is van groot belang, gezien de toenemende druk op de ondersteunende zorg door een tekort aan personeel en stijgende zorgkosten. Patiënten zijn in staat en bereid om meer te doen voor hun herstel en/of het voorkomen van gezondheidsproblemen, op voorwaarde dat ze de juiste instrumenten en begeleiding krijgen.